SİZ SEÇİN BEN OKUYAYIM! KATILIMCI BLOG OKURLUĞUNA VAR MISINIZ? =)




        Herkese merhabalarr. Uzun zamandır dedikodu yapmamıştık değil mi? Ayy benim ne dedikodum olur ki? Bildiğiniz kitap blogu işte. Üstelik uzun zamandır doğru düzgün yazı girilmeyen bir blog. Pişman mıyım? Çok pişmanımm demek isterdim ama okumaya zor zaman buluyorum bırakın yazı girmeyi, pişman olmaya bile vakit bulamıyorum. Her kitabı okurken ''Ay bu noktayı kesinlikle bloga yazmalıyım, sakın unutma yaz bir yere!'' diyip ''Benim hafızam kuvvetlidir unutmam ben, unutmam.'' şişkinliğiyle bir iki adım ötedeki kağıt kalemi alıp not almaya üşeniyorum. Ardından ne mi oluyor? Pufff!! Tüm yazmayı planladıklarım kafamdan uçup gidiyor. Haliyle kitabı elime aldığımda bir o bana bakıyor ''Sakın kötü dedikodumu yapma, yaparsan külahları değişiriz ha!'' der gibi, bir ben ona bakıyorum ''olm! ne yazcaktım ben senin hakkında? Azıcık yardımcı ol da yüzümüzü karartmadan çıkalım şu işin içinden. Hadi be hacı! '', sonra o bana bakıyor ''Tü! sana verdiğim emeklere yazık, az mı zaman geçirdik birbirimizle, az mı şey paylaştık? Sana içimi açtım ben, içimi! Ne çabuk unuttun ulan?'' İşte o anın utancıyla boynumu büküyor, içim kan ağlayarak kitabı hüzünlü ve dramatik bir törenle yerine bırakıveriyorum.

        Tabi sadece okuduklarım değil, alıp da okuyup bir an önce blogda paylaşmak istediğim ancak aynı acımasız sona  mahkum ettiğim birçok kadersiz kitap daha ekleniyor her ay kütüphaneme. Ne kadar paylaşmak istesem de, ağzımın sularını akıtan bloglara gözlerimi şöyle afilice kısıp ( ben afilice kısarım siz nasıl kısarsınız bilemem ) büyük bir hayranlıkla bakıp yazmak için gaza gelsem de yazamam bir türlü. Sağ olsun kendimi iğneleme huyum sayesinde o gazı itinayla saati içinde alır. havası kaçmış bir balon gibi çökerim bir köşeye.

       Her neyse çok uzattım. Gelelim konumuza. Evet bundan sonra her ay sonunda o ay aldığım kitapları ve okuduğum kitapları burada paylaşacağım. Kitap almamışsam da sıkıntı yok, kütüphanemden bazı kitaplar sunacağım. Sizler de aldığım kitaplardan yahut okuduklarımdan tanıtmamı, anlatmamı, dedikodusunu yapmamı istedikleriniz yahut hakkında konuşmak istedikleriniz varsa bana bildireceksiniz. Ben de bu sorumluluğun bilinciyle elimden geldiğince kitapları birer birer okuyup yorumumu paylaşacağım. Eğer  kitap o ay okudularım listesindeyse iş daha kolay, okuduğum için en kısa sürede yazılarını girmeye çalışacağım. Kısacası hem siz elimdeki kitaplardan merak ettikleriniz hakkında bilgi almış olacak, hem de ben manyak gibi bir o kitaba bir bu kitaba bakıp hangisini okusam, hangisini? ikileminden kurtulmuş olacağım. Ayrıca okuduklarımdan da gerçekten tanıtmamı istenen hangi kitapsa onu paylaşacağım. Ancak bu uygulamayı öncelikle bu ay bir deneyelim, bakarsınız katılmazsınız, fikir hoşunuza gitmez. O yüzden katılıma göre vazcayma hakkımızı saklı tuttuğumuzu da ekleyelim. Ha tutarsa o zaman yukarıda da belirttiğim gibi devam ederiz.

      Rafına Sığmayanlar demokratik blogriyeti okurları olarak, katılımcı bir demokrasi içerisinde seçme hakkınızı en güzel şekilde kullanmanız için, bolca seçenekler sunacağıma emin olabilirsiniz.Blog dünyasında okuru da artık pasiflikten çıkarıp, daha aktif konuma sokma zamanı geldi de geçiyor bile değil mi?

        Arkadaşlar öncelikle istenen kitaplardan ilk 10'u yapılan yorumlarla listeye girecek, ilk 5'i çok kalın kitaplar olmamak şartıyla okunacağına kesin gözüyle bakılacak kitaplar listesinde olacak, diğer 5'i ise yedekte olup vaktim olursa okunacaklar listesinde olacak. Her kitap okundukça yorumları buraya düşecek. Kısaca siz seçeceksiniz ben de blogda yorumunu paylaşacağım. Anlaştıysak izninizle bu ay aldığım kitaplarla başlıyorum. ( bu gidişle iflas masası kurulur, tüm alacaklılarım dikilir karşıma. Bakalım hangi sosyolojik çözümleme, hangi kitabın edebi derinliği kurtarır o zaman beni :( )

        Unutmayın herkesin bir kitap söyleme hakkı var. Size tavsiyem tüm resimlere ve kitaplara bakıp öyle karar vermeniz. Ardından paylaşılmasını istediğiniz kitabın adını aşağıda yorum olarak belirtirseniz memnun olurum. Okunanları yanına not düştüm. Hadi hepimizin gazası mübarek ola :D



Sırası ile resimde görülen kitaplar;

1- Felsefe Yazıları- Doğan Özlem...........İnkılap Yayınevi
2- Eşcinselliğin Toplumsal Tarihi- Halit Erdem Oksaçan............Tekin Yayınevi
3- Harcıyorum Öyleyse Varım- Philip Roscoe...............Ayrıntı Yayınları
4- Maldoror'un Şarkıları- Comte De Lautreamont............Kırmızı Yayınları
5- Binbir Gece Polisiyeleri- Robert Louis Stevenson...............Labirent Yayınevi
6- Hapishanenin Doğuşu- Michel Foucault....................İmge Kitabevi Yayınları (Şu an okuyorum)
7- Savaş ve Barış- Tolstoy...................İletişim Yayınları
8- Sosyolojik Düşünme ve Çözümleme 1- Kerim Edinsel............Kabalcı Yayınevi




9- Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?- Newt Scamander........Yapı Kredi Yayınları (Okundu)
10- Minima Moralia- Theodor Adorno..................Metis Yayınları
11- Venedik'te Ölüm- Thomas Mann..................Can Yayınları
12- Huzursuzluğun Kitabı- Fernando Pessoa.............Can Yayınları
13- Tuzdan Heykel- Leopoldo Lugones.....................Dost Kitabevi Babil Kitaplığı
14- Rus Öyküleri- Kolektif.....................Dost Kitabevi Babil Kitaplığı
15- Kodeş Kuşu- Kurt Vonnegut.................Dost Kitabevi
16- Eski Ustalar- Thomas Bernhard...................Yapı Kredi Yayınları
17- Yaşamın Ucuna Yolculuk- Tezer Özlü................Yapı Kredi Yayınları
18- Atalarımız- İtalo Calvino........................Yapı Kredi Yayınları
19- Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey- Mine Söğüt.......................Yapı Kredi Yayınları
20- Goethe Öleyazıyor- Thomas Bernhard....................Yapı Kredi Yayınları
21- Deli Kadın Hikayeleri- Mine Söğüt..................... Yapı Kredi Yayınları
22- Giovanni'nin Odası- James Baldwin.......................Yapı Kredi Yayınları( okundu )
23- 24- Niteliksiz Adam 1-2 - Robert Musil......................Yapı Kredi Yayınları
25- Türkiye'de Çağdaşlaşma- Niyazi Berkes.....................Yapı Kredi Yayınları




26- Göğü Delen Adam- Erich Scheurmann....................Ayrıntı Yayınları
27- Petekgözlü Adam- Wu Ming Yi........................... Kahve Yayınları (Etkilemek gibi olmasın ama Ursula K. Le Guin'in kitap hakkında güzel yorumları var)
28- Düşsel Konçerto 1. Cilt- Giovanni Papini...............................Monokl Yayınları
29- Otomatik Portakal- Anthony Burgess...........................İş Bankası Yayınları
30- Teneke Trampet- Günter Grass..........................Akılçelen Kitaplar
31- Peder Brown Öyküleri- G.K. Chesterton........................Labirent Yayınları ( Yurtdışında Sherlock Holmes kadar ünlüymüş efenim kendileri )
32- Bay Uzay Gemisi- Toplu Öyküler- Philip K. Dick.............................Büyülü Fener Yayınevi
33- Yıkanan Kadınlar- Tie Ning..........................Altın Kitaplar
34- Hiçten Az- Slavoj Zizek- Arkadaşlar bu kitabı okumaya henüz hazır değilim. Kitap şimdilik listede değil. Affola.

Yorumlar

  1. Ooo maşallah kitaplarınız görenleri kıskandıracak cinsten, hayırlı olsun ve keyifli okumalar dilerim şimdiden. Öneri olarak ise uzun zamandır merak ettiğim "1001 Gece Polisiyeleri" adlı kitabı seçiyorum yorumlarınızı görebilirim umarım. Ayrıca gerçekten güzel bir uygulama olmuş devamının gelmesi dileğiyle. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa, cok sevindim uygulamayi begenmenize ve kitaplar hususunda da cok tesekkur ederim :) tamam kitabi listeye aliyorum, okumustum bir kismini zaten simdi geri kalanina devam ederim :) Ben de size keyifli okumalar dilerim, takipte kalin yazi icin, saygilarimla :)

      Sil
  2. Hiçten Az ilginç geldi.

    Ben kitabı okurken hoşuma giden yerinin hemen fotoğrafını çekiyorum artık, belki senin de işine yarar o yöntem :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa :)
      Hicten az maalesef su an okuyamayacagim kitap, yukarida uzule uzule belirttim :( Yolda gidip gelirken okumaya zamanim oluyor daha cok, kitabi simdilik yanimda tasima firsatim olmadigi gibi, icerik olarak da agir bir kitap oldugu icin gerek zaman gerek hava kosullari olarak uygun bir durumda okumak istiyorum :) cunku havaa cok sicaaak :(
      Fotograf cok guzel fikir gercekten, uygulayayim bundan sonra, fikir icin ayrica tesekkur ederim :) ve isterseniz farkli bir kitap ismi bildirebilirsiniz:) ikinci sirada olarak hakkinizi sakli tutuyorum :) sevgi ve saygilarimla :)

      Sil
  3. Çoklu oy hakkı var mı? Çünkü hangisini isteyeceğimi şaşırdım :)
    Harcıyorum Öyleyse Varım, Binbir Gece Polisiyeleri, Vonnegut ve Chesterton arasında tıkandım kaldım. Ama en çok Vonnegut <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha coklu oy hakkini dusundum ama isin icinden cikamadim, coklu kitaplarin arasindan okunacagi nasil secerim sorununa cozum bulamadim :) binbir gece polisiyeleri su an listede onu okuyorum, onu eleyebiliriz :) geriye kaliyor uc kitap, en cok vonnegut'sa vonneguuut! olsun o zamaan :D

      Sil
  4. hapishanenin doğuşu'nu bekliyorum. ayrıca çok güzel bir uygulama, teşekkürler bir kitapsever olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Kitabi su an okuyorum hem de agzim acik kalarak, bir kitap bu kadar kaliteli olabilirdi , okuduktan sonra bu kitap hakkinda haddim olmayarak bilgilendirmede bulunacagim, asil brn tesekkur ederimmm ilginiz icin ;)

      Sil
  5. Merhabalar, blogunu ihmal eden ben değilmişim sadece bunu görmek içimi rahatlattı. Öncelikle fikrinize ve kitaplarınıza bayıldım :)

    Seçtiğim kitaba gelirse Bay Uzay Gemisi' ni seçiyorum. Konusunu vs. bilmiyorum ancak ismi oldukça eğlenceli geliyor :)

    İyi okumalar şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalarr:)
      Ah ah bir blogger'in en buyuk boslugudur bu ihmal edisler, ama elbet bir yolu vardir geri donmenin ;)

      Yalniz yanilmadiniz kitap muazzam , kitabi okuyup da kolay kolay begenmeyen cikamayacaktir herhangi bir oykusu mutlaka her okuru bir yerinden sikica kavrayacaktir :) Kitabi su an okuyorum bittiginde yorumumu bulacaksiniz , size de iyi okumalar diliyorum , sevgilerle ;)

      Sil
  6. 10- Minima Moralia- Theodor Adorno..................Metis Yayınları

    Bu kitabın detaylı bir yorumunu sizden okumayı isterdim.
    Şimdiden bu veya başka kitaplar olsun iyi okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa :)
      Kitabin ilk birkac sayfasini okudum. Kitap hakkinda simdilik sadece sunu soyleyebilirim, bircok kitabin bircok sayfalarinda anlattigi seyleri yazar bir cumleye sigdirabilme yetenegine ve donanima sahip. Vay canina dememek elde degil. Sanirim bu kitabi okumakla kirk firin ekmekten daha fazlasini yemis olacagim tabi hazmedebilirsem :)
      Bu kitabi okumam biraz uzun surebilir ama her turlu okuyup sizinle paylasacagim, ben de size keyifli okumalar diliyorumm ;)

      Sil
  7. merhaba. atalarimiz, italo calvino.
    tek tek okundugunda su gibi akan üc hikayedir, herhalde ücleme seklinde okumasi da güzel olur diye düsündüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa:)
      Acikcasi cok ilgimi ceken bir kitap oldu, daha once calvino hic okumadim, benim icin ilk olacak o yuzden bu kitapla baslamak benim icin de en uygunu :)kitabi okumus biri olarak guzel oneriniz listeye alindi, tesekkur ederim ilginiz icin ;)

      Sil
  8. Merhaba
    Uzun zaman olmuştu. Hem blogları takip etmeyeli hemde senin yazılarını okumayalı. Uygulama güzel olmuş. Benimde ilgimi çeken birkaç kitap çıktı içlerinden. Seçtiğim kitabı daha önce söylemişler. Sende okuyorum demişsin ama ben yinede yazayım.
    Hapishanenin Doğuşu- Michel Foucault

    Diğer okumadığım yazılarını da zaman içinde bitireceğim. Yorumlarıda eklerim bu sıcak günde iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa epichan :)
      Ben arada girip okuyorum ama yazi fazla yazamiyorum is yogunlugundan dolayi, yazmayi cok istememe ragmen :)
      Michel Foucault'u okuyorum en kisa zamanda senin de bir tane edinip okumani isterim zira cok begenecegine ve etkilenecegine eminim, simdiden ictenlikle tavsiye edebilirim :)
      Sana da keyifli okumalar diliyorum ve blogunu okumaya devam eden biri olarak blogunu ihmal etmeyip guzel kitaplar paylasmaya devam ettigin icin de ayrica tebrik ederim, gorusmek dilegiyle :)

      Sil
  9. Goodreads ya da benzeri sitelere üye misiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, vikitap uyeligim var. İzafi849 uye adiyla kayitliyim :)

      Sil
  10. Savaş ve barışı, karakterleri not ederek, oku derim ve onu bitirdikten sonra diğer kitaplar artık çıtır çerez, en azından romanlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİTAP 15 # SİLO - HUGH HOWEY

KİTAP 3 # MACERA TÜNELİ 4- UZAY DIŞINDA YOLCULUK- EDWARD PACKARD

KİTAP 48 # AZİZ SANCAR VE NOBEL'İN ÖYKÜSÜ - ORHAN BURSALI