KİTAP AYRACI YAPMACA 2 #

       Yine mi ayraaaaaç? Aynı soruyu ben de kendime soruyorum.Her nedense hep ders çalışırken başımın etrafında binbir fikir baloncuğu oluşuyor, bu baloncukları elimle ne kadar dağıtmaya çalışırsam da yok olmuyor, bir türlü dağılmıyor! Çatal mızrakla dürtülüyorum adeta!:
 ''Ders çalışmaaaa, sınıfta kaaaaaalll, bak sana ne cici fikirler sunuyorummm!!''

       Ben de insanım sonuçta dayan dayan bir yere kadar, bir dayandım iki dayandım yok! en sonunda film koptu.Aklımda en son kalan fikri eyleme dönüştürmek için yine harekete geçtim.Oturdum, ince belli çayımdan hüpletirken bir yandan da netten uzay araçlarının çizimlerini araştırdım ve en ayraç olmaya müsait olanlardan birini seçtim.

       Nasa'ya ait bir uzantıdan gördüğünüz uzay aracını buldum.Araca ait bilgiler ise şöyle:

Name of Image:
Space Shuttle Drawing
MIX #:
9135554
NIX #:
9135554 MSFC-9135554
Date of Image:
2004-04-15
Category:
Space Shuttle Projects



Öncelikle yapmak için gereken malzemeler;
  • Çeşitli renklerde A4 boyutunda renkli kağıtlar,
  • Kalem, Silgi, Keçeli Kalem, Makas, Uhu, Kağıt kitap ayracının kalınlığında bir karton (ben eski defterlerimden birinin kapağını kestim)

Uzay aracını çalakalem beyaz kağıda çizdim.Daha sonra uzay aracının hangi alanını ne renk yapmak istiyorsam o renk kağıdı yandaki taslak kağıt üstüne koyduktan sonra ilgili alanı renkli kağıda çizdim. (tabi bunlar için kopya kağıdı kullanabilirdim ama yoktu maalesef, böyle yapmak zorunda kaldım).
Her bir alan için her bir renkli kağıda ilgili alanları çizdim.Bir kısmını yandaki resimde görebilirsiniz.Daha sonra tüm bu şekilleri özenle kestim.
Kestiğim parçaların hepsini kabataslak bir araya getirdim.Bakalım nasıl görünecek diye, gördüğünüz üzere ortaya en hurda uzay aracı çıktı :) Açıkçası ben uzay aracı ayracımın renkli olmasını istedim, eğer siz de yapacaksanız tercihlerinize göre çok farklı kağıtlar da bulup kullanabilir, aracı metalik bile yapabilirsiniz.
Neyse efenim devam edelim biz.İşte bu gördüğünüz hurda yığınını, muhteşem mühendislik çabamla (!) tekrar bir araya getirip çalıştırma girişimimde ilk hamlem tepedeki kırmızı bölgeyi ,defterimin kestiğim kağıt karton kapağına yapıştırmak oldu.Sırayla diğer bölgeleri yapıştırdım.Hepsini yapıştırdıktan sonra uzay aracımı aya fırlatmak üzere bulunduğu karton alandan ayırmaya başladım.En sonunda siyah keçeli kalemle çizgilerin üzerinden geçtim.Çaktırmadan araca bayrağımızı çizip  ülkemizin adını da yazdım :) Artık Uzay aracım Ay'a doğru yola çıkmaya hazır!
3
2
1
ve  FIRLAAAATTT!! ( fırlamadı tabiki :(  neyse canım kitaplarımı okurken ben de hayali yolculuklarımı yaparım ayracımla )



Ayracı yaparken değil, etrafa dağılan kağıt krpıklarını toplarken sıkıldım ama değdi doğrusu bir tane daha ayracım oldu!!!
 hem de el emeği göz nuru :) 

Bu arada ben şu an Ay'dayım, Naber Dünyalı? :P


Not: Tüm bunları yapmama ne gerek var, ilgili resmi bilgisayarda boyar sonra da yazdırırım diyebilirsiniz ve bu şekilde de yapabilirsiniz aklınızda bulunsun, ama ben her aşamayı kendi ellerimle yapmayı seviyorum yani tamamen kişisel bir tercih :)

Yorumlar

  1. Ayy çok güzel olmuş bu yaa ellerine sağlık valla :))

    YanıtlaSil
  2. beğenmenize sevindim:) çook teşekkür ederimm ve birazcık uğraştırsa da rahatlıkla yapabileceğinizi belirtmek isterim:)

    YanıtlaSil
  3. Harika ötesi olmuş. Yorum yapmayı beceremedim , bu üçüncü denemem:S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabaa:)
      cok tesekkur ederim guzel dusunceniz icin, begenmenize cok sevindim ve ayrica yorum birakmak icin gosterdiginiz azim icin ayrica sukranlarimi sunarim:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİTAP 15 # SİLO - HUGH HOWEY

KİTAP 3 # MACERA TÜNELİ 4- UZAY DIŞINDA YOLCULUK- EDWARD PACKARD

KİTAP 10 # BİR CEZA AVUKATININ ANILARI - Av. Prof. Dr. FARUK EREM