KİTAP AYRACI YAPMACA 1 # =)


     Kitaplar kadar ayraçlar da önemli.Kimimizin kütüphanesi kadar zengindir ayraç koleksiyonları, kimimiz ise aldığı birkaç ayraçla götürür okuma maceralarını, kimisi ise ayraç almaz, o an eline ne geçerse tıkıştırıverir kitabın içine (ki ben de arada yaparım bunu) bir de kitabın sayfasını kıranlar var ki bu arkadaşlara sadece çağrıda bulunabilirim:
Lütfeeen!! kırmayın o sayfaların ucunu, bir fiş, gazete parçası bir şeyler tıkıştırıverin kaldığınız sayfaya!! :)
 Kimisi ise ayraçlarını kendi yapar ve en çok hayranlık duyduğum ve kıskanarak baktığım bu okurlardır.

      Bugün ders çalışmaktan sıkılırken kafamda bir ampulun yanmasıyla nette gördüğüm bir ayracı yapabileceğimin farkına vardım (zaten hep sınav zamanları yaratıcı hayalgücüm devreye girer,ders çalışmayayım da ne olsa yaparım der gibi bir yapım var) ve bir sıçrayış elimdeki kitapları, notları etrafa saçarak malzemeleri toplamaya başladım.Şimdi adım adım anlatacağım, elinizdeki malzemelerle siz de rahatça yapabilirsiniz.

Şu an gördüğünüz netten bulduğum ve yapmaya giriştiğim şirin ayraç.

İhtiyacım olanlar ise:


  • Bir sayfalık ders notu (evet katlettim notlarımı!):)
  • Bir adet kahverengi saman kağıdı (adını tam bilmiyorum Trabzon'da bir kırtasiyede keşfedip almıştım)
  • Bir tane kullanmadığınız kağıt ayraç( kitapçılarda ve fuarlarda ücretsiz verilen cinsten)
  • Kalem, silgi, uhu, makas,maket bıçağı.


Öncelikle yanda gördüğünüz gibi ayracı kısaltarak kenarları oval olacak şekilde kestim,daha sonra ders notu sayfasının en bol yazılı yerine getirip hiç cetvel kullanmadan kenarlarından kalemle giderek kopyaladım ve kestim. 
Aynı işlemi kahverengi olan saman kağıdına da yaptım ama bu sefer kesmedim.İçine bulut, yağmur damlası gibi düşen kalpler ve alt kısmına da bir koyun çizdim:)Kahverengi saman kağıdının altına, sert olması için gözden çıkardığım bitmiş bir defteri koydum ve maket bıçağının ucunu çok küçük açıp sabitleyip çizim yapar gibi çizgilerin üzerinden yavaşça geçtim.
Önce bulutları, daha sonra kalpleri ve daha sonra kavurma yapmak üzere koyunu kestim :) (yalnız koyun bulut gibi olacak, ayaklarının ve boynuzunun daha sonra üzerinden keçeli ile geçeceğiz, yüzünü kesip ekleyeceğiz) ve böylece ayracın iç kısmının kesim işlemini bitirdim.Daha sonra da dış kısmından kesip kalıbı çıkardım.
Önce ilk kestiğim ders notunu daha sonra da gördüğünüz kalıbı ilk başta kestiğimiz ayracın üzerine yapıştırdım.Koyunun yüzünü çizip kesmiştim onu da yapıştırdım.Koyunun ayaklarını, gözlerini, ağzını siyah keçeli ile üzerinden gitmek suretiyle belirginleştirdim.Boynuzlarını ise kahverengi keçeli ile boyadım.
En son, kestiğim kalpleri de kahverengi ile boyayıp  diğer kalp damlalarının yanlarına yapıştırdım.Ayracımı son kez kahverengi saman kağıdının üzerine getirip tekrar kenarlarından kalemle geçerek çizdim onu da kestim ve ayracın arkasına yapıştırdım.Böylece sevdiğim birine hediye etmek üzere hazırladığım bu ayracı bitirmiş oldum.
Delgeç kullanıp ortada bir delik açıp kahverengi bir püskül de ekleyebilirsiniz.Ayrıca arkasına çok sevdiğiniz bir yazardan alıntı yapabileceğiniz gibi kendinize ait bir şiir,söz de yazıp kullanabilir yahut sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz.

İşte bu da son hali. Güle güle kullansın sahibi <3 :)




Son olarak eklemek istediğim şey; sinema, tiyatro, resim sanatla ilgili katıldığınız gösterimlerin biletlerini üzerinde çeşitli oynamalarla güzel ayraçlar yapabilirsiniz.Hatta anı değeri taşıyan yediğiniz bir yiyeceğin, içtiğiniz bir içeceğin kabının bir parçasını da ayraç yapabilirsiniz.Ben devam eden günlerde ayraç yapmacalara devam edeceğim, size de tavsiye ederim.

Hepinize boool ayraçlı, kitaplı günleeer:)

Yorumlar

  1. Gözüm kalmadı değil ayraçta elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim:) gozunuz kalmasin siz de cok rahat sekilde yapabilirsiniz yahut biri yapip hediye edebilir size:)

      Sil
  2. Kesinlikle ayraç yapmaya ben de başlayacağım paylaşımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş ben de çok seviyorum ayraç yapmayı ama yaratıcılık olmadığından ancak renkli bantlarimla kaplayarak bir şeyler yapıyorum. Usengeç işi :))

    YanıtlaSil
  4. cok tesekkur ederim ben de netten ne gorursem yahut sinav zamanlari ne duserse aklima onlari yapmaya calisiyorum:) aa renkli bant mi yalniz cok merak ettim nasil oluyor siz de paylasirsaniz cok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığım kitap ayraçlarını hediye etmiştim. En kısa zamanda yeniden yapıp paylasirim sizinle :)

      Sil
    2. ne kadar guzel:) merakla bekliyorum tesekkurler:)

      Sil
  5. Çok güzel ve yaratıcı... Üşenmezsem ben de bir tane yapacağım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, arada aklıma estikçe yapıyorum böyle şeyler insanın kendi yaptığı gibisi yok, size de tavsiye ederim:)

      Sil
  6. Ben geldiiim ve hemen söylüyorum ben kuzucuklu ayracı çok sevdim, ellerine sağlık nasıl şeker olmuş öyle. Ben de keceden yapmıştım kuzucuk. Güle güle kullan izninle sırası geldiğinde ben de yapmak isterim.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) kusura bakmayın yıllar geçti ve ben yorumunuzu yeni gördüm kör ben :( ben de sizin ayraçlarınızı çok beğendim ve ne demek izin sizin istediğiniz kadar yapabilirsiniz yeter ki yapmaya devam edin :) ve tekrar kusuruma bakmayın :(

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİTAP 15 # SİLO - HUGH HOWEY

KİTAP 3 # MACERA TÜNELİ 4- UZAY DIŞINDA YOLCULUK- EDWARD PACKARD

KİTAP 48 # AZİZ SANCAR VE NOBEL'İN ÖYKÜSÜ - ORHAN BURSALI