# BİR ODA DOLUSU KİTAP ALIŞVERİŞİ ( ÇILGINLIĞI )




      Merhaba arkadaşlar,
    Bugün sizlerle bu ay içerisinde aldığım kitapları paylaşacağım, ayrıca kitapları olabildiğince uygun fiyata almaya çalışan biri olarak yakında bir yazı kaleme almayı planlıyorum. Söz konusu yazı içerisinde kitap sitelerinin, Ankara'daki kitapçı ve sahafların da yer aldığı, uygun fiyata kitap tedarik edebileceğiniz yerleri ve kendi yöntemlerimi içeren bir yazı olacak. Tasnif etmesi, detaylandırması ve yorumlaması külfetli bir yazı olacağı için şimdilik ilgili yazıyı taslak aşamasında bırakıyorum.

   Gelelim aldığım kitaplara. Öncelikle sinemaya gitmek amacıyla Ankamall'de olduğumuz bir gün, Migros'a bir bakayım dedim ve 9.90'lık indirim kampanyasından İlber Ortaylı'nın iki kitabını tanesi 9.90'dan aldım.


    Ankamall'e her gittiğinde D&R'a uğramayı alışkanlık haline getiren bünyem, dizginlenemez bir çekim gücüyle D&R'a artık milyonuncu kez girmemekte direnen erkek arkadaşımın elini sündürebileceği sınıra kadar sündürdü ve erkek arkadaşım da One Piece'deki Monkey D. Luffy olmadığı için haliyle dayanamayarak ayak izlerimi peşi sıra takip etmek zorunda kaldı. ( Erkeklerin alışveriş çilesini, benim erkek arkadaşım kitap çilesi şeklinde yaşıyor, zavallım.)  Yine bir 9.90'lık kitap kampanyasına denk geldik. Biraz ünü biraz da ''O kadar eziyet ettim bari boş çıkmayalım'' mantığıyla ''Kirpinin Zarafeti''ni alayım dedim ve aldık.

    Belki bilirsiniz Kızılay'da Karanfil Sokak'ta gece vakti işportacı arkadaşlar, yavaş yavaş uykuya çekilen geceyi şenlendirmek adına meydana çıkarlar. Bir yanda çeşitli renklerde yanan gece lambaları satan amca, bir yanda 3 tanesi 25 TL'ye hepinizin aşina olduğu fotoğrafların tablolarını satan amca, bir yanda kestane kebapçı abi, diğer yanda tok olmanıza rağmen karnınızın guruldamasına neden olan kokuların müsebbibi kokoreç ve köfteci teşkilatı... İşte bu eğlenceli ve renkli cemaatin içerisinde benim gözlerimin herdaim fıldır fıldır aradığı kadro, kitapçılar kadrosudur. Kadro dediysem yanlış anlaşılmasın, kitapçıların hepsi birbirinden bağımsız ancak benim kitaba doymayan gözümde hepsi, bütün teşkil eden bir yapı. İşte bu yapıya mensup, İkinci el kitap satan bir abiden Muazzez İlmiye Çığ'ları ve Bertolt Brecht'in kitabını tanesi 5 TL'den aldım.


   Bilmem bilir misiniz bir de Vefa abi var, yıllardır tezgah açıp orijinal sıfır kitapları piyasa değerinden ucuza satan, bu işi severek yapan, pazartesi sendromunu ise bizim gibi dibine kadar yaşayan bir kitap dostu. O da bu yapının demirbaşlarından biri. Kendisini henüz yakın zamanda tanıdım ama diyalog kurmak hiç zor olmadı. Kısaca kitap alırken bolca muhabbet edilebileceğiniz hoşsohbet bir abimiz. İşte muhabbetler sırasında ben de araya birkaç kitap sıkıştırıverdim. Kaç para verdiğimi tam hatırlamıyorum ama uygun fiyata aldığım konusunda garanti verebilirim.


    Metis Yayınları ve Ayrıntı Yayınları'nın bir kısmını Karanfil 2'de yer alan ve 1.5 ayda bir kaliteli bir yayınevi'nin kitaplarını %30 indirimle satan ''Evrensel Kitabevi''nden aldım. Ayrıntı Yayınları'ndan listemde olan birçok kitabı 'Kelepir' şeklinde satan kitabevi, bu kıyağının yanında Metis Yayınları'nı da %30 indirimle satıyor. Sayelerinde J.G. Ballard'ın Ayrıntı'dan çıkan tüm kitaplarına sahip oldum, hatta Süper Kent'i Süper bir kent olan İstanbul'da bitirdim, şimdi kitap bloga yazılmayı bekliyor.  


     Cem Yayınevine ait olan Franz Kafka ''Bütün Öyküler'', Stefan Zweig ''Seçilmiş Öyküler'' ve Stanislaw Lem'leri Kitapyurdu'ndan %40 indirim ve  BKM Express ile ilk defa alışveriş yapacaklar için 30 TL alışveriş üzeri alışverişe 20 TL'si iade kampanyası ile aldım.


''Cennetin Dibi''ni, Gündüz Vassaf'ın ''Cehenneme Övgü'' kitabını okuyup hayran olmam nedeniyle Aksoy Pasajı'nda en alt katta yer alan, Sahra/Arkadaş Sahaf'tan 10 TL'ye aldım. Diğer kitapların 3 tanesini bir arkadaşımdan, kalanları ise Zafer Çarşısı'ndaki çeşitli kitabevlerinden güzel indirimlerle aldım. Aralarında Dost Kitabevi'nden alınanlar da var. Genelde Dost Kitabevi'nden direkt etiket fiyatı üzerinden satılması sebebiyle dergi dışında pek kitap almıyorum ama arada indirimli kitaplar reyonunda güzel kitaplar oluyor, indirimli kitaplar genelde kapakları az da olsa zarar görmüş kitaplar; ancak internetten de aldığınızda, en az bu zararla gelen 1-2 kitap kesin olacaktır.






    Şimdilik aldıklarım böyle, yalnız sıkıntı almakta değil okumakta. Her defasında almak için bahane yaratmak mümkün olsa da aynı şey okumak için gereken zamanı yaratma konusunda geçerli olmuyor. Yakında kitaplar evden taşacak ve ben de ailem tarafından aforoz edileceğim. Eve ellerim torba torba kitaplarla girdiğimde ailemin attıkları bakışları, ne X-Işını bakışına sahip Süperman ne de bakışlarıyla döven Kadir İnanır atabilir. Tırsıyorum yeminle. Ama kanımın son damlasına kadar da savaşmaya hazırımmm. O halde ne diyoruuuz? May the force be with me!!




Yorumlar

  1. Aynı ben valla benim kitaplığım da doldu taştı.Güzel kitaplar almışsın fırsatlar da iyiymiş gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplıkta boş yer görünce doldurmadan duramıyoruz, uygun fiyat görünce almadan duramadığımız gibi :) Çok teşekkür ederim, keyifli okumalar dilerim ;)

      Sil
  2. Merhaba
    Kitap alma konusu hepimizin durduramadığı bir şey. Ben kendime biraz sınırlama getirdim. Ama İstanbul buluşmaları ve böyle BKM gibi avantajlı kampanyalar ve sahaflarda aradığım bir kitabı görünce dayanamıyorum. Gelelim aldığın kitaplarda ilgimi çeken kitaplara :) İlber Hocayı bende yakın zamanda okumuştum güzel ve hoşuma gitti. Bir tanesini zaten okumuştum diğerinin yorumunu senden beklerim. Muazzez İlmiye Çığ Sümer tarihe giriş için güzel kitaplar. Bu Mezepotamya kitabı benimde listemde ama içeriği nasıl olduğuna tam emin olmadığım için almamıştım. Yorumladığında benim için aydınlatıcı olacak. Diğer kitaplar konusunda yorumların aydınlatıcı olacaktır. Okuma konusunda Güç bizimle olsun. En son resmi çok sevdim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Epichan :)
      öncelikle geç dönüşüm için kusuruma bakma; bloga vakit ayıramadım son zamanlarda :( Kitap alma konusunda Ankara Kitap Fuarı sonrası kendime kota koydum ben de, kitap okuma etkinliklerinde seçilen kitaplar ve acil okumak istediğim kitaplar dışında almayacağım dedim kendime, bakalım ne kadar uyabileceğim :) Muazzez İlmiye Çığ'ı senden etkilenerek okumaya başlamıştım, devamını da getirmek istedim, İlber Hocanın inanır mısın henüz hiçbir kitabını okumadım, programlardaki sohbetleri gayet tatmin ettiği için olsa gerek ama artık 'okumalıyım, bir de yazım dili nasılmış, neler anlatmış bir bakayım' dedim :) Bloga girilecek birçok kitap birikti, ama yazmaya vakit bulamıyorum, artık okumaktan kısıp biraz bloga vakit ayırmalıyım sanırım. Ahaha evet okuma konusunda güç ve zaman bizimle olsun da bolca okuma fırsatı yakalayabilelim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KİTAP 15 # SİLO - HUGH HOWEY

KİTAP 3 # MACERA TÜNELİ 4- UZAY DIŞINDA YOLCULUK- EDWARD PACKARD

KİTAP 48 # AZİZ SANCAR VE NOBEL'İN ÖYKÜSÜ - ORHAN BURSALI